Kurser

Kursupplägg & Mål

Babysim med flyttyg

Babysim Strömstad

Vi håller till i varmvattenbassängen som tillhör SPAavdelningen på TanumStrand strax utanför Grebbestad. Tidigare har vi även haft verksamhet i Strömstads sjukhus träningsbassäng. Vår verksamhet vänder sig till barn mellan 3 månader upp till 5 år under ledning av instruktörer som genomgått Svenska Simförbundets instruktörsutbildning och har mångårig erfarenhet. Under en lektion som består av 30 minuter sjunger vi, simmar och ägnar oss åt roliga vattenövningar där barnets motorik, balans och nyfikenhet stimuleras.

Vi har utvecklat ett unikt kursprogram med tydliga mål och riktlinjer för varje steg. Kursen består av fyra stycken nivåer där varje del leder vidare till nästa för att barnen skall uppnå slutmålet med babysim. Därefter kan man gå tre nivåer i minisim innan man blivit 4-5 år gammal och den traditionella simskolan tar vid.
Varje kurs består av 8 tillfällen och kostar 2 250 sek. Kursen omfattar 1 barn och 1 förälder. Det finns även möjlighet att dela upp betalningen, vänligen se intresseanmälan.

Nivå 1 Babysim

Ankunge 1
Syftet med nybörjarkursen är att barnet ska vara bekvämt med att vara i vattnet- få vattenvana. Vi instruerar lättare övningar som syftar till att lära barnen att ta sig fram i vattnet. Vi tränar balans och förflyttning i rygg och magläge. Vi lär barnen att viljemässigt hålla andan under grunda dyk tillsammans med förälder. Det huvudsakliga målen i denna kurs är att barnet ska lära sig att tycka om att vara i vattnet samt lära sig grunda dyk. För att få babysimma krävs att barnet är fyllda 3 månader, väger minst 4 kg och att naveln är läkt. Vill du vara med eller få mer information fyll i intresseanmälan så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Nivå 2 Babysim

Ankunge 2
Denna kurs är en fortsättning på nybörjarkursen. Vi utvecklar dyket och syftet med denna kurs är att barnet ska bli trygg med att även vara under vattnet. Vi lär dem att dyka från kanten när de själva vill. Vi börjar även träna på att simma tillsammans med föräldrarna. Viktigt är att stimulera barnet till att sparka under vattnet. Vill du vara med eller få mer information fyll i intresseanmälan så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Nivå 3 Babysim

Sälunge 1
Syftet med denna kurs är att barnet ska, genom att ha roligt i vattnet, lära sig att ta konsekvenserna av sitt handlande i vattnet. Vi lär dem det genom att låta barnen själva bestämma när de ska dyka. Vi hjälper barnet att börja röra sig lite friare och självständigare i vattnet. Barnet har blivit lite större och kräver mer stimulans. Vi sjunger mer och introducerar fler sorters flythjälpmedel. Nu gör vi övningarna under vattnet med mindre hjälp från mamma och pappa! Det huvudsakliga målet i denna kurs är att lära barnet flyta, doppa huvuden och hoppa från kant och simma tillbaka. Vill du vara med eller få mer information fyll i intresseanmälan så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Nivå 4 Babysim

Sälunge 2
I denna kurs fokuserar vi ytterligare på simningen. Alla övningar går att anpassa utifrån barnets behov. Målet är att barnet själv skall kunna simma kortare sträckor, med och utan flythjälp. För er som gått de tre föregående stegen har vi kommit fram vid att vi även knyter ihop olika övningar. Nu kan exempelvis ert barn hålla andan, vända sig om och ta sig till kanten om de faller i! Vill du vara med eller få mer information fyll i intresseanmälan så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Nivå 5 Minisim

Sjöhästen
Målsättningen är att öka vattenvanan genom att öva på bland annat  doppa, bubbla, flyta i rygg- & magläge med lätt stöd. Dessa moment ingår bland annat i simmärket baddaren. Vidare övar vi på att hoppa och hamna under vattnet, grundtekniken i pilen och vidareutveckla benspark med lätt stöd. Vill du vara med eller få mer information fyll i intresseanmälan så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Nivå 6 Minisim

Pirayan
Nu gäller det att få ”flyt” i simningen, vi övar på att flyta självständigt i mag- & ryggläge. Målet är att kunna sparka sig fram i ryggläge 2-4 meter. För att gå denna kurs förutsätts att du är minst 2,5 år gammal och klarat målen i föregående nivåer. Dessutom vidareutvecklas hopp från kant, där barnet nu ska öva på att vända runt och simma tillbaka till kant. Dykövningarna blir djupare och friare. Målet är att barnet skall kunna hämta upp en skatt från bassängbotten. Vill du vara med eller få mer information fyll i intresseanmälan så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Nivå 7 Minisim

Delfinen
Precis som kursen indikerar ska barnet likt delfinen bli duktig på att simma både under och ovan vattenytan. Målsättningen är att simma 2-3 meter under vattnet och lära sig ryggsimma & crawl.  Utöver detta övar vi på att vända från mag- till ryggläge. Vill du vara med eller få mer information fyll i intresseanmälan så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Nivå 8+ Simskola

Nu är barnet moget att börja traditionell simskola och vi kan rekommendera Strömstads simförening som erbjuder simskola på badanstalten i Strömstad. Under sommaren erbjuder vi simskolan i havet längst kustsamhällena i norra bohuslän läs mer om Kustsimmaran – simskolan i havet.