Press

Bilder till pressmeddelande 2014-06-15

Bild_1

Bild_1

Bild_2

Bild_2

Bild_3

Bild_3

Bild_4

Bild_4

Bild_5

Bild_5

 

_________________
Tidigare pressklipp;
Simskola med våtdräkt

Publicerad 2012-05-21
Källa: Bohusläningen
Ladda ned: Simskola med våtdräkt (PDF)

GREBBESTAD: Resö, Sannäs, Havstensund, Edsvik, Grebbestad, Kämpersvik, Fjällbacka och Havsstensund. 
 I Sommar finns chans att gå i simskola på alla orterna . Och man får simma i havet!

Inget märkvärdigt kan man tycka – men i Tanums kommun har det inte varit möjligt sedan 70-talet. Simskolorna har funnits i insjöarna i Bullaren. I år blir det ändring. Det är företaget Kustsimmarna som arrangerar. Tack vare ett samarbete med Mölndals allmänna simsällskap har man lyckats hitta siminstruktörer som vill komma till Tanum och jobba.

Simskolan ska ambulera
-Tanken är att simskolan ska ambulera mellan de olika orterna. Föräldrarna ska inte behöva köra hit och dit, säger Kustsimmarnas Marcus Holgersson.
Undervisningen startar i mitten av juni. Barn från fyra år och uppåt är välkomna.
Och badvädret är inget som oroar Marcus. I kursavgiften ingår nämligen en egen kort våtdräkt.
-Jag minns själv hur jag som liten stod med blå läååar och inte ville gå i, säger han.
-I sommar ska vi fokusera på att lära oss simma i stället för om vi vågar få i vattnet.

Marie Corneliusson

Startar simskola på 8 platser i Tanum

Publicerad 2012-05-15
Källa: Strömstadstidningen
Ladda ned: Startar simskola på 8 platser i Tanum (PDF)

Till sommaren drar återigen sommarsimskolorna i havet i gång i Tanums kommun. Det är Kustsimmarna , som vintertid kallas Babysimmarna, som har tagit initiativet till att återuppliva verksamheten som tidigare kommunen ansvarat för.

För att underlätta för barnen att tillgodose sig undervisningen kommer därför barnen att ha på sig en kort våtdräkt, en så kallad shorty som ingår i kursavgiften. Våtdräkterna fungerar även delvis som ett skydd mot maneterna som förekommer i vattnet. Lektionenrna är 30 minuter långa, för att barnen skall ha möjlighet att hålla sig koncentrerade och inte bli alltför avskylda.

Det nya för simskolan är att det är en intensivkurs som håller på under 13 dagar, från 18 juni till 5 juli, och riktar sig till barn från 4 år uppåt.
– Vi tycker att det skall finnas möjlighet för alla som är intresserade av att lära sig simma och har därför inte satt någon övre gräns för undervisningen, säger Marcus Holgersson på Kustsimmarna.

Kustsimmarna arbetar utifrån Svenska Simförbundets simlinje, där de börjar med vattenvana, vattenkänsla, ryggcrawl som första simsätt och därefter frisim (crawl på mage). Det tekniskt svåra bröstsimmet tas längre fram i nivå fyra Fisken, då de flesta barna fått den kroppsmedvetenhet de behöver för att klara rörelserna.
Till skillnad från Svenska Livräddningsskällskapet görs livräddning i  egensyfte och inte för att rädda andra barn, då tanken är att i första hand lära barnen att simma och livrädda sig själva.
– Vår vision är att bidra till en ökad vattenvana, vattensäkerhet och simkunnighet i kustnära samhällen. Därför tror vi på att göra det enkelt för föräldrarna att komma till simskolan.
– Tanken är att vi kommer vara som en ambulerande simskola, där simlärarna åker från ort till ort, i stället för att föräldrar med barna skall behöva ta sig en längre sträcka för att komma till simskolan. Vår ambition är att få ihop grupper på Resök, i Sannäs, Havsstensund, Edsvik, Grebbestad, Kämpersvik, Fjällbacka och Hamburgsund. Det skall bli spännande att se hur det går.
Som huvudinstruktör har Kustsimmarna anställt Lena Stridsberg som har rötterna i Havsstenssund, där hon spenderar mycket tid med sin familj.

Erling Karlsson 

Lasse Berghagen förde spiran vid simpromotion

Publicerad december 1972
Källa: Fjällbacka bladet
Ladda ned: Lasse Berghagen promotade simskolan i Sälvik, Fjällbacka redan 1972 sid 5